Story

ONS VERHAAL

Allereerste falafel via Skype


Het verhaal van Fluffy Falafel begint zoals de meeste gekke ideeën zich voortspruiten, tussen enkele gesprekken door met vrienden. Een Belgische vriend uit Kortrijk nodigde me geregeld eens bij hem thuis uit voor een gezellige avond.

Op ’t einde van zo’n avond wou ik de rollen eens omdraaien en besloot ik die vriend uit te nodigen zodat ik zelf eens de handen uit de keukenmouwen kon steken. Nu moet je weten dat ik helemaal geen geweldige kok ben, en receptjes op het internet gaven me alleen maar stress. Dus deed ik wat iedere man in nood zou doen… ik belde mijn moeder op! Zij had het geweldige idee om falafel te maken op grootmoeders wijze, simpel en lekker. Zo gezegd, zo gedaan, en enkele dagen later begeleide mijn grootmoeder me via Skype stap voor stap, rechtstreeks uit haar Syrische keuken tot in Kortrijk. Die vriend was helemaal ondersteboven van mijn falafel sandwiches, een week later had ik een nieuwe lading voor hem en zijn familie klaar. Zo ging de (falafel)bal aan ’t rollen in mijn hoofd, zou het geen idee zijn om de Belgische horecawereld in te springen?



'Mr. Falafel'


Oorspronkelijk speelde ik met het idee om een eigen eettent uit de Kortrijkse grond te stampen, en had even het wilde plan om met een foodtruck de streek rond te toeren, maar voor beide plannen liepen de kosten al snel te hoog op.

 

Dé oplossing kwam uiteindelijk uit een verrassende hoek. Ik haalde mijn zoontje op van school toen de juf hem even wou spreken. Blijkbaar had mijn zoon in zijn klas verteld over mijn nieuwe passie en kreeg de juf alleen al van zijn verhaal het water in de mond. Ze raakte nieuwsgierig en bracht me in contact met de organisatoren van Textival, een gratis ontdekkingsfestival vol muziek, ambiance en natuurlijk ook met heel wat eetkraampjes. Ik was meteen enthousiast, maar mijn verwachtingen lagen helemaal hoog, met vijftig verkochte sandwiches was ik al tevreden. Maar die dag zelf bleef ik maar bezig: bakken, vullen, verpakken, bakken, vullen, verpakken, bakken, vullen, verpakken... Uiteindelijk gingen er iets meer dan vijfhonderd broodjes over de toonbank, een geweldig succes. Die avond zette mijn leven helemaal op zijn kop, spontaan begonnen mensen me Mr. Falafel te noemen.

 

Een vliegende start, die meteen in ’t oog sprong van Howest Kortrijk. Als hoofdsponsor van het festival  waren ze overtuigd van de falafel sandwiches en vroegen ze me om nog evenementen te cateren. Niet veel later mocht ik ook evenementen van andere scholen voorzien van sandwiches. Bovendien werk ik samen met Café deDingen waar ik twee keer in de maand falafels mag draaien voor de hongerige klanten . Daarnaast geef ik samen met EVA vzw workshops. We delen allerlei receptjes waarin falafel centraal staat, en natuurlijk leer ik de deelnemers ook hoe ze zelf hun Syrische falafels ineen kunnen flansen. De mensen staan in 't begin soms nogal weigerachtig tegenover falafel, maar na één hap zijn ze vaak helemaal overtuigd. Het is lekker, gezond en bovendien uitstekend voor ons klimaat.